LSF روشی نوین در ساخت و ساز
به کار گرفتن مصالح ساختمانی مدرن در سیستم های سنتی با روش های دستی رایج ساختمان سازی در کشور یکی از مشخصه های بارز و مشکل ساز صنعت ساختمان برای پاسخگوئی به نیازهای کمی و کیفی این صنعت است. این شیوه های ساخت و ساز، سبب مشکلات عدیده زیست محیطی با توجه به اهداف توسعه پایدار در این صنعت می شود. فناوری های نوین در اغلب صنایع از جمله در این صنعت اگر چه در مواردی سبب صرفه جویی در مصالح شده است، اما با توجه به تغییر ویژگی های معماری و روش های جدید زندگی، در بسیاری موارد موجب افزایش مصرف انرژی و منابع طبیعی گردیده است.
تحولات و همچنین فعالیت های فوق عامل بوجود آمدن مشکلات زیست محیطی در کشورها شده است. محققین کشور ما معتقدند در صورتی که با این پدیده در کشور بصورت اصولی و علمی برخورد شود، این پدیده ضمن بوجود آوردن امنیت اجتماعی، عاملی برای بهبود شرایط فعلی ساخت و ساز نیز خواهد گردید. آنها معتقدند مشکلات صنعت ساختمان سازی کشورمان مشابه مشکلات چند دهه اخیر کشورهای توسعه یافته است. قاعدتا مشترک بودن مشکلات بوجود آمده، اهداف مشابه و روشهای نسبتا یکسانی را برای مقابله با مسائل زیست محیطی نیاز دارد.
براین اساس کشورهای پیشرو در این زمینه ایده های واحدی را برای به کارگیری فناوری های جدید، جهت برطرف نمودن مشکلات خود تدارک دیده اند و یا در حال تدارک می باشند. براین اساس متخصصین کشور می توانند با ملحوظ نمودن شرایط فرهنگی و امکانات صنعت ساختمان سازی کشور از روش ها و راه حل های ارائه شده جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار در این صنعت بهره مند شوند. در این راستا بعنوان نمونه می توان گرایش متخصصین امر برای بکارگیری فولاد بعنوان مصالح ساختمانی پایدار در ساخت و ساز ساختمان، که در اغلب کشورهای پیشرو متداول شده است، نام برد.
در طی دهه های اخیر برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار، دست اندرکاران صنعت به راه حل های واحدی برای بکارگیری فولاد در بخش مسکن دست یافتند. از آن جمله می توان به کارگیری سیستم ساختمانی (Lightweight Steel Framing( LSF را که با استفاده از ورقهای فولادی گالوانیزه سرد نورد شده (Cold Formed Steel ( CFS شکل گرفته است نام برد. بهره گرفتن از این سیستم ساختمانی در کشورهای گوناگون با اهداف متفاوت بوده است. برای نمونه در کشور انگلستان و دیگر کشورهای اروپائی این سیستم ساختمانی را به دلیل کیفیت بالا در ساخت و ساز و سرعت بالای تولید، جهت جایگزین کردن با سیستم های سنتی (آجری، بلوک سیمانی و سنگی مورد توجه قرار داده اند.
در امریکا، کانادا، کشورهای اسکاندیناوی و استرالیا این سیستم را بهترین گزینه برای جایگزین کردن با سیستم چوبی (بدلیل کمبود چوب و گرانی آن) در نظر گرفته اند. همچنین در ژاپن نیز تطابق آن باروش های ساختمان سازی، مقاومت مناسب در زلزله و کیفیت مناسب ساخت ساختمان در مقایسه با روش های رایج در ژاپن را دلیل اصلی برای به کارگیری این سیستم ساختمانی عنوان می کنند. لازم بذکر است به کارگیری قطعات فوق را متخصصین امر انقلابی در صنعت ساختمان سازی میدانندروش های ساختمان سازی، مقاومت مناسب در زلزله و کیفیت مناسب ساخت ساختمان در مقایسه با روش های رایج در ژاپن را دلیل اصلی برای به کارگیری این سیستم ساختمانی عنوان می کنند. لازم بذکر است به کارگیری قطعات فوق را متخصصین امر انقلابی در صنعت ساختمان سازی میدانند.
بررسی های اولیه در رابطه با مشکلات و پتانسیل های موجود در صنعت ساختمان سازی کشور نشان می دهد در صورت به کارگیری روشهای تولید صنعتی ساختمان از جمله سیستم ساختمانی LSF با توجه به محسنات و پتانسیل های آن، این سیستم ساختمانی می تواند ضمن برطرف نمودن بخشی از مشکلات ساختمان سازی در کشور، همچنین در زمینه زیست محیطی نمودن فعالیتهای این صنعت در کشور تحولات مؤثری ایجاد کند.