سازه CFS چیست؟

CFS

توسعه روزافزون و نیاز به استفاده از تکنولوژی های جدید در حوزه صنعت ساختمان باعث ظهور سیستم های جدید ساختمانی شده است که یکی از پرکاربردترین آنها سیستم قابهای سبک فولادی است که به اختصار (CFS ( COLD-FORMED STEEL  نامیده میشود.
استفاده از این سیستم با انتشار ضوابط انجمن فولاد آمریکا AISI  گسترش پیدا کرد ، و امروزه به دلیل کیفیت مناسب ساخت، سرعت بالا و مقاومت بالا در برابر زلزله از آن در کشورهای پیشرفته نظیر انگلستان، امریکا، کانادا، استرالیا، ژاپن و … به عنوان جایگزینی مناسب نسبت به سایر سیستم های ساختمانی استفاده می گردد.
  (AISI)   موسسـه آهـن و فـولاد آمریکا درسال 2007 میلادي مشخصات طراحـی سـازه هاي فولادي سرد نورد شده را در ویرایش اول خود تحت عنوان استاندارد ” طراحی لرزه اي سیستم هاي سازه اي فولادي سرد نـورد شـده- قـاب هاي خمشـی پیچی ویژه” به چاپ رساند. این اسـتاندارد طراحی، ساخت اعضا واتصالات فولادي سرد نوردشده را در برمیگیرد که به عنوان سیستمهاي مقاوم در برابر نیروي زلزله در سازه ها و ساختمان هاي سرد نورد شده کاربرد دارد. لازم بذکر است اغلب الزامات لرزه اي که در این استاندارد ارائه شده است بر مبناي ضوابط لرزه اي سازه هاي ساختمانی فولادي ANSI/AISC341-05 (موسسـه آهـن و فـولاد آمریکا) و ضمیمه شماره 1 آن (ANSI/AISC341s1- 05 ) می باشد.
این سازه ها که به اختصار  COLD-FORMED STEEL)  CFS-SBMF ) نامیده می شوند از ستون با مقطع قوطی شکل HSS ،تیرها با مقـطع C  شکل فولادي سرد نورد شده میباشند. این تیرها با استفاده ازپیچهاي پرمقاومت به ستون متصل میگردند. سازه های  CFS-SBMF داراي سیستم قاب خمشی در دو جهت می باشند که از اعضـاي سرد نورد شده گالوانیزه فولادي بـا مقاومـت بالا ساخـته می شـوند این سیسـتم با مقاومـت خمـشی در دو جـهت به حذف دیوارهاي برشی و باربر و همچنین مهاربندي تسمه اي منجر می گردد.

مزایای ویژه :

سادگی :   نصب ساده و سریع، کاهش چشمگیردر زمان اجرای پروژه
ارتعاش :  لرزش کمتر نسبت به ترکیب مقاطع فولادی متعارف ( BOX و PGو  IPE )
اصالت سازه :   طراحی صنعتی- مطابق با مبحث 11 مقررات ملی ساختمان
انعطاف در کاربری :  تطابق با انواع معماری و کاربری
مبانی محاسباتی :   مطابق با آیین نامه : AISI S110  &   AISI S400
 تهیه مدل سازه ای با نرم افزار ( ETABS-SAP2000) ، فوندانسیون ( SAFE ) و تهیه دفترچه محاسبات.
اقتصادی :   وزن مصالح مصرفی کمتر سازه ، بتن مصرفی ، ورق گالوانیزه (حدودا 25 درصد مصرف کمتر فولاد)

دیگر مزایا :

  • کیفیت بالای تولید (تلرانس 2 میلیمتر در طول قطعه 10 متری)
  • یکنواختی کیفی قطعات تولید شده
  • نداشتن وصله در هیچیک از قطعات تا 14 متر به دلیل تولید از رول ورق بطور پیوسته
  • سرعت نصب بالا وحذف کامل جوشکاری در کلیه اعضا و كاهش استفاده از منابع در محل نصب
  • سهولت بسته بندي و حمل آسان
  • سهولت جزئیات (Detailsاجرائی و نیاز كمتر به نیروي انسانی
  • فونداسیون ها سبك تر و اجراي ساده تر
  • عمر مفید طولانیامنیت و سلامت
  • بکارگیری فولاد با مقاومت بالا ST 52 به جای ST 37
طراحی و تولید صنعتی سازه های مسکونی، تجاری، صنـعتی و درمانی از کاربریهای اصـلی این نوع اسکلت فلزی میباشد. مقاطع این نوع سازه به کمـک روزآمـدترین ماشــین آلات به صورت سرد ، نورد میـشوند که کلیه سوراخ کاریهای لازم جهت تامین اتصالات بطورهمزمان درفرآیند تولید با روش CNC و با دقت دهم میلی متر ایجاد میشوند. کلیه مقاطع سازه در سیستم CFS – SBMF با استفاده ازپروفیل های سرد نورد شده د رفرمهای Z , U , C میباشد. تنوع سایز وضخامت پروفیل و ترکیبات متنوع مقاطع، طراحی بهینه را با استفاده از کاهش نسبت وزن سازه به مقاومت آنرا امکان پذیر میسازد. بدین معنی که مقاطعی به دست میآید که وزن کمتر و مقاومت بیشتری دارند.

طراحی :

طراحی در این سیستم به گونه ایی است که در تیرها ارتفاع جان تیر بزرگتر از سیستم های معمول می باشد و این امر سبب مقاومت بیشتر با وزن کمتر میشود :
            B= ضخامت              h=ارتفاع                     I = Bh3/12

تولید صنعتی انبوه، زمان اجرای پروژه ها را بطور چشمگیری کاهش میدهد و قطعات ستون ها و تیرهای اصلی و فرعی بدون داشتن هیچگونه وصله تولید میگردند (حداکثر طول قطعه قابل تولید 16 متر می باشد که بدلایل محدودیت حمل ونقل به 14 متر تقلیل می یابد.)
خلاصه ای از چگونگی اجرای دیوار عایق در پروژه های صنعتی و ساختمانی
پیرو مطالعات صورت گرفته مبنی بر عایق کاري حرارتی و رطوبتی درپروژه های پرورش قارچ در مناطق مختلف که اقلیم آب و هوایی متفاوتی را دارا میباشد، مباحث فنی و میزان ضخامت مورد نیاز عایق پلی یورتان پاششی بر اساس شرایط جوی همان منطقه محاسبه میگردد.
جهت عایق نمودن دیوارها و سقف یک پروژه  باید مطالعات دقیقی بر شرایط جوی آن منطقه اعم از:
  • ضرایب انتقال حرارت مصالح موجود در سقف و دیوار؛ ضریب کل مقاومت حرارتی و رسانش (Rv ) ، باتوجه به ضریب هدایت حرارت پلی یورتان  ۰٫۰۱۸ =λ
  • هواي عمودي تماس با پوسته خارجی (m2k/w   )
  • هوای عمودی تماس با پوسته خارجی (m2k/w  )
  • هواي افقی با زاویه کمتر از 60 درجه (m2k/w   )
  • اختلاف دمای محیط با کریدور
  • اختلاف دمای کریدور با داخل سالنها
بررسی ومطالعه عوامل فوق نهایتا منتج به میزان دانسیته و ضخامت عایق مورد نظر برروی دیوارهای محیطی ، دیوارهای داخلی و سقف میشود. پر واضح است که میزان دانسیته و ضخامت عایق برروی دیوارهای محیطی ، دیوارهای داخلی و سقف کاملا با هم متفاوت خواهد بود.

, , ,
نوشتهٔ پیشین
اینستا گرام
نوشتهٔ بعدی
کارخانجات صنعتی

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp